Rode vlekken op huid door stress (uitleg, symptomen en tips)

Hoe het ontstaat en wat je hiertegen kan doen!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Kom jij steeds meer rode vlekken op je huid tegen? Dan is de kans groot dat dit komt door stress. Wij geven je verdere uitleg en tips wat jij tegen deze stress vlekken kunt doen!

Rode vlekken op huid door stress

Rode vlekken op de huid door stress? Rode vlekken op jouw huid ontstaan niet zomaar. Ons lichaam reageert altijd met een reden en daar zijn de welbekende rode vlekken misschien wel het beste voorbeeld van. Als er geen andere medische zaken spelen, zoals een allergie of ziekte, is de kans namelijk groot dat de rode vlekken een automatische reactie van jouw lichaam zijn zoals.

Jouw lichaam reageert namelijk op stress, ook als het om kleine hoeveelheden gaat. Rode vlekken op huid door stress komen zeer veel voor en hebben over het algemeen geen verdere effecten. Wat het wel aangeeft, is dat het tijd is om de stress aan te pakken. Als je namelijk zoveel stress hebt dat je hierdoor rode vlekken op jouw huid krijgt, is het duidelijk dat je te veel onder de stress te lijden hebt.

Op deze pagina krijg jij antwoord op diverse belangrijke vragen over deze rode vlekken in combinatie met stress. Zo geef ik je antwoord op vragen als;

– Waarom je deze rode vlekken door stress kan krijgen;
– Hoe je kunt ontdekken of deze vlekken ook echt door stress komen;
– Of deze vlekken schadelijk en besmettelijk zijn;
– Wat je tegen deze rode vlekken en stress kunt doen.

Wil jij ontdekken wat toch die rode vlekken veroorzaken en wat je hieraan kunt doen? Ik leg het je uit!

Inhoudsopgave

Waarom jij rode vlekken op je huid door stress kunt krijgen

Het is lastig om voor te stellen dat zoiets ‘algemeens’ als stress huidproblemen kan veroorzaken. Toch kan stress, vooral wanneer het zich langere tijd voortdoet, een enorme invloed op onze fysieke gesteldheid uitoefenen. Overmatig veel stress over een langere periode kan de conditie van onze huid sterk beïnvloeden. Pas dan kan stress ons immuunsysteem verzwakken waardoor we tevens vatbaarder voor ziektes worden. Dat is niet alles, want ook de opname van vitamines en mineralen wordt aanzienlijk minder.

Dit alles bij elkaar genomen kan ervoor zorgen dat de huid rode plekken gaat vertonen. Het is zelfs mogelijk dat diverse vormen van eczeem ontstaan maar ook psoriasis. Helemaal tijdens periodes waarin de stress pieken doorgaat.

Samengevat ontstaan de rode vlekken doordat stress jouw immuunsysteem verzwakt. Hierdoor wordt ook jouw huid zwakker en neemt jouw vatbaarheid aanzienlijk toe.

Hoe jij kunt herkennen of deze rode vlekken door stress ontstaan

Maar hoe kan jij herkennen of de rode vlekken op jouw huid door stress zijn ontstaan of door iets anders? Is er misschien niet een andere factor die ervoor heeft gezorgd dat je uitslag hebt?

Natuurlijk is altijd mogelijk dat een bepaalde allergie of aandoening deze rode vlekken heeft veroorzaakt. Het is echter eenvoudig na te kijken of dit het geval is: door naar de dokter te gaan! Als je zelf al weet dat er geen veranderingen zijn geweest, je bent bijvoorbeeld niet ziek geworden en je hebt ook geen nieuwe allergieën, is de kans groot dat stress de boeman is.

De rode vlekken op jouw huid kunnen namelijk ook ontstaan door een allergie, zoals huisstofmijt of hooikoorts. Net dat ze ontstaan kunnen zijn door een andere ziekte die jouw immuunsysteem verlaagt.

Bekende symptomen van stress

Een andere manier om te herkennen of de rode huidvlekken ontstaan door stress, is door te kijken naar andere stress symptomen. Mogelijk ervaar je namelijk ook andere symptomen waardoor we nog beter de vinger op het probleem kunnen leggen. De kans dat stress dan de boosdoener is, is wel heel erg groot.

Mentale symptomen

– Je bent sneller uitgeput
– Je bent vaak futloos
– Geen zin in sociaal contact
– Eerder angstig
– Slechte concentratie
– Slapeloosheid

Fysieke symptomen

– Gordelroos
Haaruitval
– Jeuk
– Maag- en darmklachten
– Netelroos en stress
– Rode vlekken
– Eczeem
– Droge en doffe huid

Kunnen deze rode vlekken kwaad doen? Zijn ze besmettelijk?

Waarschijnlijk vraag jij je ook af of de rode vlekken slecht voor je zijn. Gordelroos heeft bijvoorbeeld een enorme impact op je lichaam, net als psoriasis. Maar hoe slecht zijn deze rode vlekken voor je?

Over het algemeen valt de schade met rode vlekken op de huid door stress mee. Je zal vooral wat meer jeuk krijgen en je irriteren aan hoe de rode vlekken eruitzien. De droge huid, eventueel met schilfers, zal een irritatiepuntje zijn. Maar dat betekent gelukkig niet dat het ook echt schadelijk voor je is.

Rode vlekken door stress besmettelijk? Ook dat niet. Jij en de mensen om je heen hoeven dus niet bang te zijn dat zij ook deze rode vlekken kunnen krijgen als ze met jou in contact zijn.

Veel belangrijker is dat de oorzaak van de rode vlekken wordt aangepakt. Je hebt namelijk niet zomaar deze rode vlekken gekregen. Jouw lichaam en brein krijgt te veel stress te verduren en dat heeft een negatieve invloed op jouw mentale en fysieke gesteldheid.

Ook al doen de vlekken dus geen pijn, is het ongelofelijk belangrijk om de oorzaak aan te pakken. En daar heb ik verschillende tips voor.

Dit is hoe jij de rode vlekken (en huidproblemen) door stress kunt laten weggaan

Vind jij het tijd om deze rode vlekken vaarwel te zeggen? Dan is natuurlijk de eerste taak om de oorzaak te pakken: stress. Maar hoe kan je jouw stressniveau verminderen en de invloed hiervan op jouw huid?

Gezonder eten en meer bewegen

Allereerst is het belangrijk dat je gezonder eet en meer gaat bewegen. Doordat jouw lichaam vanwege de stress verminderd in staat is vitamines en mineralen op te nemen, moeten we deze niveaus tijdelijk gaan aanvullen. Dit doen we totdat jouw lichaam zelf weer in staat is deze mineralen op natuurlijke wijze beter op te nemen.

Daarbij hoor je ook voldoende te bewegen, want uit honderden onderzoeken is gebleken dat voldoende beweging een positieve invloed heeft op jouw fysieke en mentale gesteldheid.

Ga op zoek naar de oorzaak van alle stress

Maar nog veel belangrijker is het op zoek gaan naar de onderliggende oorzaak van jouw stress. Wat is precies de reden dat je zoveel stress ervaart? Speelt er een situatie op jouw werk of op school? Ervaar je relationele problemen?

Door juist hier naar op zoek te durven gaan, kan jij stress daadkrachtig aanpakken om de vele nadelige effecten hiervan verder te voorkomen.

Binnen een paar weken van je stress af!

Ongezonde stress gaat helaas niet vanzelf over. Het is dus aan te raden hier echt iets aan te gaan doen. Stress wordt steeds meer geaccepteerd, maar helaas nog niet helemaal zoals een griepje.

Als je niet naar de huisarts of psycholoog wil dan heb ik misschien wel de oplossing voor jou. Er bestaat namelijk een zeer goede thuiscursus tegen stress. Het is niet zomaar een cursus, maar één van iemand die erg bekend is in dit vak. Dit is namelijk Frank de Moei.

Frank zou je kunnen kennen van het AD, RTL nieuws en veel meer. Met zijn cursus heeft hij al meer dan 10.000 mensen geholpen en er komen dagelijks meer bij. Zou het niet geweldig zijn als jij ook weer lekker in je vel zit?

Neem eens een kijkje op zijn website. Misschien is de cursus Nooit Meer Zorgen of Stress ook echt iets voor jou.

E Cursus Nooit meer Zorgen of Stress

Meer informatie over de cursus Nooit Meer Zorgen of Stress?

Al meer dan 10.000 mensen zijn je voorgegaan!

JA! IK WIL VAN MIJN STRESS AF!

Misschien vind je dit ook interessant?

Wil je van je stress af en ontspannen zijn?

Dan kan dit wel eens dé oplossing zijn!

JA! IK WIL GEEN STRESS MEER!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *